Carrot cake

Version française ci-dessous

I had this recipe in the list of the hundreds (thousands??) of cakes I want to bake once since a long time. It’s a classic and although it often comes with icing, I just made it « naked ». And trust me, it doesn’t need any icing. This recipe is simply amazing and will give a very moist cake.

carrotcake4

Ingredients

  • 3 carrots finely grated and soaked in kitchen towel
  • 3 eggs
  • 130g cane sugar
  • 150g flour (100g white and 50g spelt)
  • 2 tsp baking power
  • 1/2 tsp bicarbonate
  • 1/2 tsp gingerbread spices
  • 20g grated coco
  • 20g walnuts chopped
  • 50g milk
  • 40g olive oil

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Preparation

  • Preheat the oven to 180°
  • Mix the grated carrot with the egg and the sugar
  • Add the dry ingredients, oil and milk

carrotcake2

  • Stir the batter just enough to moisten the dry ingredients (you don’t want to mix too much)
  • Pour the batter in a baking tin and cook for 40 minutes
  • Let it cool and remove from the tin
  • Enjoy 😀

***

carrotcake3

Ingrédients

  • 3 carottes finement râpées et « essorées » sur du sopalin
  • 3 oeufs
  • 130g de sucre de canne
  • 150 de farine (100g de farine blanche, 50g épeautre)
  • 2 cc de levure
  • 1/2 cc de bicarbonate
  • 1/2 cc d’épices à pain d’épice
  • 20g de noix de coco râpée
  • 20g de noix hâchées
  • 50g de lait
  • 40g d’huile (olive dans mon cas)

Préparation

  • Préchauffer le four à 180°
  • Battre les carottes avec le sucre et les oeufs
  • Ajouter les ingrédients secs puis le lait et le miel
  • Mélanger la préparation juste assez pour bien humdifier les poudres
  • Verser dans un moule à cake et enfourner pour 40 minutes
  • Laisser tiédir avant de démouler
  • Enjoy 😀

 

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