Coconut rice, red quinoa and feta/ Riz coco, quinoa rouge et feta

Version française ci-dessous

I had never cooked rice with coconut milk and I must say it is very tasty. The quinoa add some crunchiness and the combination with feta cheese is really nice. Easy, fast, cheap but very tasty diner 😀

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Ingredients (for 2)

  • 100g rice (I did not serve it all)
  • 50 g red quinoa
  • 1/2 can coconut milk (I have used « light » coconut milk and it was very tasty)
  • 1/2 tsp tumeric
  • 1 tsp curry powder
  • 1 shallot
  • Feta cheese

Preparation

  • Slice the shallot, rince the rice and quinoa separetly
  • Cook the quinoa in twice its volume of water, first bringing water to boil and then cooking on low heat and with the lid
  • In another sauce pan, cook the shallot in a bit of olive oil, add the curry and tumeric and then the rice
  • Add coconut milk and cook on medium heat until the milk is soaked and add some water until the rice is cooked
  • Mix the rice and the quinoa and serve with feta cheese on top
  • Enjoy 😀

***

Ingrédients (pour 2)

  • 100g de riz (je n’ai pas tout servi)
  • 50g de quinoa rouge
  • 1/2 boîte de lait de coco (j’avais une version allégée mais c’était très bon)
  • 1/2 cc de curcuma
  • 1 cc de curry en poudre
  • 1 échalote
  • Feta

Préparation

  • Ciseler l’échalote, rincer le riz et le quinoa séparément 
  • Faire cuire le quinoa dans 2 fois son volume d’eau en portant d’abord à ébullition puis laisser cuire à feu doux et à couvert
  • Dans une autre casserole, faire suer l’échalote dans un peu d’huile avec le curcuma et le curry puis ajouter le riz
  • Verser le lait de coco et faire cuire à petit bouillon jusqu’à absorption complète. Ajouter de l’eau jusqu’à ce que le riz soit bien cuit
  • Mélanger le riz et le quinoa et servir avec de la feta parsemée sur le mélange
  • Déguster 😀

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