Version française ci-dessous
I had never cooked rice with coconut milk and I must say it is very tasty. The quinoa add some crunchiness and the combination with feta cheese is really nice. Easy, fast, cheap but very tasty diner 😀
Ingredients (for 2)
- 100g rice (I did not serve it all)
- 50 g red quinoa
- 1/2 can coconut milk (I have used « light » coconut milk and it was very tasty)
- 1/2 tsp tumeric
- 1 tsp curry powder
- 1 shallot
- Feta cheese
Preparation
- Slice the shallot, rince the rice and quinoa separetly
- Cook the quinoa in twice its volume of water, first bringing water to boil and then cooking on low heat and with the lid
- In another sauce pan, cook the shallot in a bit of olive oil, add the curry and tumeric and then the rice
- Add coconut milk and cook on medium heat until the milk is soaked and add some water until the rice is cooked
- Mix the rice and the quinoa and serve with feta cheese on top
- Enjoy 😀
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Ingrédients (pour 2)
- 100g de riz (je n’ai pas tout servi)
- 50g de quinoa rouge
- 1/2 boîte de lait de coco (j’avais une version allégée mais c’était très bon)
- 1/2 cc de curcuma
- 1 cc de curry en poudre
- 1 échalote
- Feta
Préparation
- Ciseler l’échalote, rincer le riz et le quinoa séparément
- Faire cuire le quinoa dans 2 fois son volume d’eau en portant d’abord à ébullition puis laisser cuire à feu doux et à couvert
- Dans une autre casserole, faire suer l’échalote dans un peu d’huile avec le curcuma et le curry puis ajouter le riz
- Verser le lait de coco et faire cuire à petit bouillon jusqu’à absorption complète. Ajouter de l’eau jusqu’à ce que le riz soit bien cuit
- Mélanger le riz et le quinoa et servir avec de la feta parsemée sur le mélange
- Déguster 😀