Version française ci-dessous
These pastas are a bit decadent but absolutely delicious. I have made sort of pesto with avocado, parmigiano, basil and walnuts and finished to cook the spaghettis with this fatty mix (it’s good fat :D). Delicious!
Ingredients (serves 2)
- 150g/200g spaghettis
- 1/2 ripe avocado
- 2 tbsp grated parmigiano
- 1 garlic clove
- 1/4 lemon juice
- fresh basil
- A few walnuts slightly toasted (or pine nuts)
Preparation
- Cook the pasta al dente
- Meanwhile, prepare the salsa: mix the avocado, chopped walnuts, basil, parmigiano, lemon juice and garlic
- When the pasta is almost cooked, drain the water but keep 1 or 2 tablespoons
- Finish to cook the pasta with the cooking water and the avocado pesto
- Season with salt and pepper
- Enjoy 😀
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Ingrédients (pour 2)
- 150g/200g de spaghettis
- 1/2 avocat mûr
- 2 CS de parmesan râpé
- 1 gousse d’ail
- Le jus d’un quart de citron
- basilic frais
- Quelques noix toastées (ou des pignons)
Préparation
- Cuire les pâtes al dente
- Pendant ce temps, préparer le pesto: réduire en purée l’avocat, le parmesan, les noix grossièrement coupées, le jus de citron, le basilic et l’ail ciselé
- Lorsque les pâtes sont presque cuites, vider l’eau de cuisson mais en réservant 1 ou 2 cuillère à soupe
- Remettre les pâtes sur feu doux avec l’eau de cuisson et le pesto et bien mélanger
- Finir de cuire les pâtes en les enrobant de la sauce
- Assaisonner et déguster 😀
Ca m’a l’air super bon! Elisabeth D.
* Elisabeth Dufour* * Ipanema Healthcare Consulting* Tel :+ 33 6 75 07 79 60 + 33 1 45 22 19 40 elisabeth.dufour@gmail.com