Avocado pasta/ Pâtes à l’avocat

Version française ci-dessous

These pastas are a bit decadent but absolutely delicious. I have made sort of pesto with avocado, parmigiano, basil and walnuts and finished to cook the spaghettis with this fatty mix (it’s good fat :D). Delicious!

pâtes avocat2

Ingredients (serves 2)

  • 150g/200g spaghettis
  • 1/2 ripe avocado
  • 2 tbsp grated parmigiano
  • 1 garlic clove
  • 1/4 lemon juice
  • fresh basil
  • A few walnuts slightly toasted (or pine nuts)

Preparation

  • Cook the pasta al dente
  • Meanwhile, prepare the salsa: mix the avocado, chopped walnuts, basil, parmigiano, lemon juice and garlic

 

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  • When the pasta is almost cooked, drain the water but keep 1 or 2 tablespoons
  • Finish to cook the pasta with the cooking water and the avocado pesto
  • Season with salt and pepper
  • Enjoy 😀

***

Ingrédients (pour 2)

  • 150g/200g de spaghettis
  • 1/2 avocat mûr
  • 2 CS de parmesan râpé
  • 1 gousse d’ail
  • Le jus d’un quart de citron
  • basilic frais
  • Quelques noix toastées (ou des pignons)

Préparation

  • Cuire les pâtes al dente
  • Pendant ce temps, préparer le pesto: réduire en purée l’avocat, le parmesan, les noix grossièrement coupées, le jus de citron, le basilic et l’ail ciselé
  • Lorsque les pâtes sont presque cuites, vider l’eau de cuisson mais en réservant 1 ou 2 cuillère à soupe
  • Remettre les pâtes sur feu doux avec l’eau de cuisson et le pesto et bien mélanger
  • Finir de cuire les pâtes en les enrobant de la sauce
  • Assaisonner et déguster 😀

Un commentaire

  1. Elisabeth Dufour

    Ca m’a l’air super bon! Elisabeth D.

    * Elisabeth Dufour* * Ipanema Healthcare Consulting* Tel :+ 33 6 75 07 79 60 + 33 1 45 22 19 40 elisabeth.dufour@gmail.com

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