French version below
Actually it is a 2-chocolates vegan cake. The silken tofu replaces the eggs and although I’ve put a bit of butter, it is really a light cake.
I’ve used honey and the cake is not very sweet. I like it like that but you can add some sugar if you prefer it more sweet.
The recipe is largely inspired by Petits repas entre amis.
Ingredients
- 100g flour
- 1 tsp baking soda
- A pinch of sea salt
- 200g silken tofu
- 3 tbsp honey
- 100g dark chocolate
- 1 tbsp butter
- 50g white chocolate
- Optional: seeds
Preparation
- Pre heat the oven to 180°
- Mix the flour, baking soda and salt in a salad bowl
- In a separate bowl, beat the silken tofu until it becomes creamy (I’ve used an electric batter)
- Add the honey, mix well and pour in the flour mix
- Stir the batter (again, I’ve used the electric batter there)
- Melt the chocolate and the butter in the microwave. Let is cool a few minutes and add to the batter.
- Chop the white chocolate in little chunks and add them to the batter (add some seeds as well if you want)
- Spread this batter (a bit sticky) on baking paper in a baking tin (sprinkle with some seeds)
- Cook for about 12 minutes (check the cake after 10 minutes)
- Let it cool and enjoy 😀
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Ingrédients
- 100g de farine
- 1 cc de bicarbonate
- une pincée de sel de guérande
- 200g de tofu soyeux
- 3 CS de miel
- 100g de chocolat noir
- 1 CS de beurre
- 50g de chocolat blanc
- En option: graines
Préparation
- Préchauffer le four à 180°
- Mélanger la farine, le bicarbonate et le sel dans un saladier
- Dans un grand bol, battre le tofu à l’aide d’un batteur jusqu’à ce qu’il devienne crémeux
- Ajouter le miel et battre à nouveau
- Verser sur la farine et bien mélanger (j’ai utilisé le batteur électrique)
- Faire fondre le chocolat et le beurre au micro onde (ou bain marie) et laisser reposer quelques minutes avant de l’ajouter à la préparation
- Hacher grossièrement le chocolat blanc en pépites et ajouter à la préparation (ajouter ici les graines)
- Étaler la préparation (assez collante) dans un moule recouvert de papier sulfurisé
- Parsemer de graines
- Enfourner pour une douzaine de minutes (surveiller après 10 minutes)
- Laisser refroidir et déguster 😀
Je t’en prendrais bien un bout…